Vyskúšajte trochu iný recept na Bolognese & Scaron;Ide o jednu prísadu navyše – huby, ktoré obohatia chuť tohto lahodného jedla.
Ingrediencie:
2 cibule.
1 polievková lyžica olivového oleja.
1 strúčik cesnaku.
500 g mletého mäsa.
90 g nasekaných húb.
oregano alebo zmes bylín.
400 ml paradajkovej omáčky.
1 polievková lyžica paradajkovej pasty.
soľ a korenie.
Scaron;pagetti 300 g.
Príprava:
Do veľkej panvice dáme cibuľu a olej a opekáme na vysokej teplote 3-4 minúty.Pridajte cesnak a smažte, kým ingrediencie nie sú zlatohnedé.Pridajte huby a bylinky a ešte opečte. pár minút.
Zmiešame paradajkovú omáčku, mleté mäso, kečup alebo paradajkový pretlak a koreniny.Počkajte, kým sa uvarí, potom znížte teplotu.Zakryte a kontrolujte za občasného miešania ďalšiu pol hodinu.
Medzitým uvarte špagety vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou.Dobre ich scedíme, prepláchneme horúcou vodou, vložíme späť do hrnca a pridáme lyžičku olivového oleja.Potom pridajte omáčku, ktorú ste pripravili predtým.Posypte parmezánom alebo nastrúhajte syr a vychutnajte si!
Čo za bláznivý nápad pridať do špagiet huby! To je ako chcieť vylepšiť žebrákov so šampanským. Možno to bude chutiť dobre, ale nič nezmení fakt, že to sú stále len žebráci.