Ak chcete priniesť kúsok Španielska do svojej kuchyne, tento recept na paellu kuracím mäsom, kalamáre a krevetami je ideálnou voľbou.Bohatá zmes chutí, ktorú tvorí šťavnaté kuracie mäso, čerstvé morské plody a voňavý šafran, premení každý obed alebo večeru na slávnostnú udalosť.Tento jednoduchý recept vás krok za krokom prevedie prípravou tradičnej španielskej paelly, ktorá zaručene poteší vaše chuťové bunky aj tých najnáročnejších hostí.
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.
Španielska paella kuracím mäsom, kalamáre a krevetami
Čo budeme potrebovať:
Ako budeme postupovať:.
1.V panvici alebo pekáči s priemerom približne 37 cm rozohrejte na miernom až strednom ohni 2 lyžice oleja.
2.Nakrájajte 4 strúčiky cesnaku a pridajte ich do rozpáleného oleja.Miešajte.
3.Pridajte nakrájanú polovicu cibule a polovicu červenej papriky nakrájanú na kúsky.Miešajte.
4.Pridajte lyžičku soli a prípadne trochu oleja, ak je to potrebné.Miešajte.
5.Pridajte kuracie stehná bez kosti nakrájané na kúsky.Miešajte.
6.Pridajte nakrájané rybie filé.Miešajte.
7.Pridajte kurací bujón, premiešajte a nechajte 4 minúty variť.
8.Pridajte 100 ml bieleho vína, premiešajte a varte 3 min.
9.Pridajte očistené a umyté baby kalamáre a 250 g kalamárových krúžkov.
10.Premiešajte a nechajte variť ďalšie 3 minúty.
11.Stlmte oheň na minimum a pridajte 350 g ryže, 250 ml passaty a lyžičku sladkej papriky.
12.Premiešajte a varte 3 min.
13.Pridajte šafran rozpustený v 2-3 lyžiciach horúcej vody a zamiešajte.
14.Pridajte 1 liter horúceho kuracieho vývaru a premiešajte, aby sa zmes neprichytila.
15.Varte na miernom ohni 8-9 minút a často miešajte.
16.Pridajte surové krevety, premiešajte a nechajte variť ďalšie 4 minúty.
17.Zakryte panvicu alebo pekáč alobalom.
18.Vložte do predhriatej rúry na 180 ° C na 5 minút.
19.Podávajte teplé sčerstvo nasekanú petržlenovou vňaťou a citrónom.
Dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov
Je mi jasné, že recept na paellu je určite chutný, ale tieto množstvá mäsa a morských plodov sú dražšie ingrediencie. Čo by si poradila s alternatívnym spôsobom priradenia jedla, aby bola cenovo prístupnejšia pre všetkých?