Pripravte si osviežujúci a farebný pokrm, ktorý je ideálny pre horúce letné dni – avokádový šalát uhorkami, paradajkami, mozzarellou a červenou kapustou.Tento lahodný šalát spája krémovosť avokáda škrupavosťou uhoriek, sladkosťou paradajok, jemnosťou mozzarelly a sviežosťou červenej kapusty.Výsledkom je harmonická kombinácia chutí a textúr, ktorá vás oslní svojou jednoduchosťou a plnosťou.Ideálny ako ľahký obed alebo príloha kletovému grilovaniu, tento šalát prinesie na váš stôl závan čerstvosti a lahodnej chuti.
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.
Avokádový šalát uhorkami, paradajkami, mozzarellou a červenou kapustou
Čo budeme potrebovať:
Ako budeme postupovať:.
1. Šalát: Najprv vydlabajte kocku zo zrelého avokáda a vnútro nakrájajte do šalátovej misy.Ďalej do šalátovej misy nakrájajte šalátovú uhorku, cherry paradajky a syr mozzarella.
2.Potom do misy vsypte nasekaný čerstvý koriander alebo petržlenovú vňať a nakrájanú červenú kapustu.Dochuťte soľou a čiernym mletým čiernym korením, potom ingrediencie v mise prelejte čerstvou vyžmýkanou šťavou z 1/2 citróna a pokvapkajte extra panenským olivovým olejom – poriadne premiešajte a šalát je hotový!
3.Čerstvý a svieži šalát závokáda, uhorky, paradajok, mozzarelly a červenej kapusty podávajte škrupavým toastom, bagetkou alebo len tak čistý.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.
Výborný nápad! Avšak, prečo zavádzate ľudí, že červená kapusta je nevyhnutná zložka v letnom šaláte? Možno by ste mali zvážiť aj iné možnosti príchute.