HomeCibuľaCesnakové šupky nevyhadzujte – budú sa vám hodiť na veľa vecí

Cesnakové šupky nevyhadzujte – budú sa vám hodiť na veľa vecí

Väčšina z nás vyhodí olúpanú cesnakovú šupku, pričom si nemyslí, že môže byť skutočne užitočná.
Ale dá sa použiť aj do polievky.Jednoducho ho pridajte ku všetkým surovinám na polievku a uvarte.Počas odšťavovania ho vyberte.Ak sa bojíte príliš výraznej chuti, pridajte len čajovú lyžičku až dvoch strúčikov a ak máte radi výraznú chuť cesnaku, môžete ihneď pridať celý cesnak, pite 24sata.hr.
Polievku môžete uvariť len zo šupky cesnaku.Hotové je za 10-15 minút po tom, čo voda začne vrieť.Tento vývar môžete použiť ako samostatnú polievku, alebo si ho môžete odložiť a použiť na varenie ryže alebo pridať do omáčok.
Takže šupky z cesnaku po vyčistení nevyhadzujte, ale uložte si ich do vrecka a použite.Vyhoďte len tie kusy, ktoré sú špinavé.
Šupka cesnaku je bohatá na fenylpropanoidy, ktoré sú nabité antioxidantmi.Preto je skvelý na imunitu a má protirakovinové vlastnosti.Mnohí odborníci sa zhodujú, že šupka má viac cenných látok ako samotná cibuľa.
Je tiež bohatý na špecifické flavonoly, ktoré znižujú krvný tlak a zabraňujú hromadeniu v tepnách.Obsahuje tiež veľa vlákniny.Všetky tieto zložky sú skvelé pre zdravie srdca, tráviace problémy a znižujú hladinu cholesterolu a niektoré druhy rakoviny.
Pri používaní cesnakovej šupky dbajte na to, aby bola organická, inak si do stravy zavediete pesticídy.
Još nápad na použitie cesnakovej kôry:
– Skladujte ich v mrazničke a používajte do gulášov, fazuľových, zeleninových a mäsových polievok.
– Použite na kompost.
– Šupka cesnaku je plná fenylpropanoidov, ktoré sú nabité antioxidantmi, a preto je dobré ho jesť.Pri varení pridajte celú cibuľu a zjedzte ju, odporúčajú odborníci.Môžete ich piecť so zemiakmi a mäsom alebo ich pridať do duseného mäsa ako fazuľu.
– Na čaj – dáme šupky cesnaku do gule a ponoríme do vriacej vody.Nechajte niekoľko minút pôsobiť.
– Cesnak opražíme v šupke a pridáme do jedál.Po odstránení prvých špinavých vrstiev škrupiny zabaľte celé hlavy cesnaku do alobalu a pečte v rúre asi 40 minút pri 180 stupňoch.Takto upečený ho môžete skladovať v chladničke až týždeň alebo v mrazničke až šesť týždňov.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Napriek zaujímavým a užitočným tipom na využitie cesnakových šupiek, nemôžem súhlasiť s tvrdením, že ide o lepšiu voľbu než samotná cibuľa. Cezakové šupky môžu byť skvelou prídavou do jedla, no cibuľa obsahuje tiež množstvo cenných látok a výživných prvkov. Možno by bolo ideálne skombinovať obe ingrediencie pre maximálne prospešné účinky. Čo myslíte?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?