HomeReceptySladko-slané bravčové kotlety na medovej omáčke: Lahodný recept na každú príležitosť

Sladko-slané bravčové kotlety na medovej omáčke: Lahodný recept na každú príležitosť

Pokiaľ hľadáte recept, ktorý kombinuje jemnosť bravčového mäsa sbohatou sladko-slanou chuťou, bravčové kotlety na medovej omáčke sú tou správnou voľbou.Táto lahodná omáčka, ktorá spája sladkosť medu s jemnými tónmi korenia, dokonale dopĺňa šťavnaté kotlety a vytvára nezabudnuteľný zážitok.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Bravčové kotlety na medovej omáčke

Čo budeme potrebovať:

Mäso:

  • 4 bravčové plátky kotlety.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • cesnakový prášok – podľa chuti.
  • Ostatné:

  • olej + maslo – na vyprážanie.
  • čerstvý petržlen – na záverečné zdobenie.
  • Omáčka:

  • 8 strúčikov cesnaku.
  • 4 lyžice medu.
  • 80 ml vývar alebo voda.
  • 2 lyžice jablkový ocot.
  • soľ – podľa chuti.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Mäso: Bravčové kotlety umyte, osušte papierovými utierkami a zobou strán posypte soľou, čiernym mletým čiernym korením a cesnakovým práškom.

    2.Do panvice zohriatym olejom položte bravčové kotlety a smažte 3-5 minút na miernom ohni zakaždej strany dozlatista.Vnútorná teplota bravčových kotliet by mala byť 57-60 ° C a po smažení ich preložte na tanier.

    3. Omáčka: Do rovnakej panvice zohriatym maslom vsypte prelisovaný cesnak a smažte 30 sekúnd na miernom ohni.Ďalej do panvice prilejte med a vývar alebo vodu – miešajte.Dochuťte jablčným octom a soľou a varte omáčku cca 3 minúty na miernom ohni.Potom do omáčky položte vyprážané bravčové kotlety, ktoré omáčkou prelejte.

    4.Následne panvicu vložte do predhriatej rúry a pečte 1-2 minúty pri 230-240 °C.

    5.Lahodné bravčové kotlety na medovej omáčke na záver ozdobte-posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte sláskou, veľkou chuťou a gráciou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Tak toto je recept na bravčové kotlety, ktoré zaručene zvodia každého aj bez príležitosti! Ale čo keď sa medová omáčka rozhodne niesť kotlety na tanečný parket?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?