Pokiaľ hľadáte recept, ktorý kombinuje jemnosť bravčového mäsa sbohatou sladko-slanou chuťou, bravčové kotlety na medovej omáčke sú tou správnou voľbou.Táto lahodná omáčka, ktorá spája sladkosť medu s jemnými tónmi korenia, dokonale dopĺňa šťavnaté kotlety a vytvára nezabudnuteľný zážitok.
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.
Bravčové kotlety na medovej omáčke
Čo budeme potrebovať:
Mäso:
Ostatné:
Omáčka:
Ako budeme postupovať:.
1. Mäso: Bravčové kotlety umyte, osušte papierovými utierkami a zobou strán posypte soľou, čiernym mletým čiernym korením a cesnakovým práškom.
2.Do panvice zohriatym olejom položte bravčové kotlety a smažte 3-5 minút na miernom ohni zakaždej strany dozlatista.Vnútorná teplota bravčových kotliet by mala byť 57-60 ° C a po smažení ich preložte na tanier.
3. Omáčka: Do rovnakej panvice zohriatym maslom vsypte prelisovaný cesnak a smažte 30 sekúnd na miernom ohni.Ďalej do panvice prilejte med a vývar alebo vodu – miešajte.Dochuťte jablčným octom a soľou a varte omáčku cca 3 minúty na miernom ohni.Potom do omáčky položte vyprážané bravčové kotlety, ktoré omáčkou prelejte.
4.Následne panvicu vložte do predhriatej rúry a pečte 1-2 minúty pri 230-240 °C.
5.Lahodné bravčové kotlety na medovej omáčke na záver ozdobte-posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte sláskou, veľkou chuťou a gráciou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.
Tak toto je recept na bravčové kotlety, ktoré zaručene zvodia každého aj bez príležitosti! Ale čo keď sa medová omáčka rozhodne niesť kotlety na tanečný parket?