HomeReceptyTakto pripravujem paradajky na zimu už desať rokov: Otvorím pohár a chutia...

Takto pripravujem paradajky na zimu už desať rokov: Otvorím pohár a chutia ako čerstvé!

Takto pripravujem paradajky na zimu už desať rokov: Otvorím pohár a chutia ako čerstvé! Ponúkame vám tip na jeden z najlepších spôsobov, ako uchovať paradajky na zimu.Tento recept je jedným z mojich najobľúbenejších metód na dlhodobé skladovanie zeleniny.Vyskúšajte výnimočný recept na domáce nakladané paradajky a užite si ich čerstvú chuť aj vzime.

Ingrediencie

  • 2,3kg paradajok.
  • 6-7 strúčikov cesnaku (2 strúčiky na jeden pohár).
  • Zväzok kôpru.
  • Zväzok petržlenovej vňate.
  • 400-450 g cibule.
  • Zrnká korenia.
  • Vriaca voda.
  • 2 ČL soli na jednu nádobu (18 g).
  • 2,5 PL kryštálového cukru.
  • 1 PL rafinovaného oleja bez zápachu.
  • 25 ml 9% octu (na jeden pohár).
  • Postup

    1) Príprava paradajok: Paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny.Vložíme do hlbokej misky.

    2) Príprava cesnaku a byliniek: Cesnakový strúčik prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.Kôpor a petržlenovú vňať na drobno nakrájame.

    3) Príprava cibule: Cibuľu nakrájame na plátky.Poháre a viečka vysterilizujeme.

    4) Plnenie pohárov: Na dno pohára pridáme jeden nakrájaný strúčik cesnaku a zrnká korenia.Ďalej vložíme vňať a paradajky.Pridáme vrstvu cibule, ďalší strúčik cesnaku a vňať.Nakoniec pridáme poslednú vrstvu paradajok, cibule a vňate.Rovnako naplníme aj zvyšné poháre.

    5) Polievanie: Vhrnci prevaríme vodu a vriacu ju nalejeme do pohárov.Poháre uzavrieme viečkami a necháme 15 minút pôsobiť, aby sa obsah zahrial.

    6) Príprava zálievky: Po 15 minútach cez sitko precedíme tekutinu do hrnca.Do zálievky pridáme soľ, cukor a olej.Premiešame, hrniec prekryjeme a privedieme kvaru.

    7) Konečné zalievanie a uzatváranie: Do každého pohára pridáme ocot a zalejeme vriacou zálievkou.Poháre pevne uzavrieme a otočíme hore dnom, aby sme sa uistili, že sú dobre utiahnuté.Potom poháre prikryjeme teplou dekou a necháme úplne vychladnúť.

    Záver

    Nakladaný šalát môžeme uchovávať pri izbovej teplote jeden rok.Otvorte pohár a vychutnajte si čerstvú chuť paradajok kedykoľvek počas zimy.Môžeme servírovať.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

    Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

    Nedávné komentáře