Takto pripravujem paradajky na zimu už desať rokov: Otvorím pohár a chutia ako čerstvé! Ponúkame vám tip na jeden z najlepších spôsobov, ako uchovať paradajky na zimu.Tento recept je jedným z mojich najobľúbenejších metód na dlhodobé skladovanie zeleniny.Vyskúšajte výnimočný recept na domáce nakladané paradajky a užite si ich čerstvú chuť aj vzime.
Ingrediencie
Postup
1) Príprava paradajok: Paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny.Vložíme do hlbokej misky.
2) Príprava cesnaku a byliniek: Cesnakový strúčik prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.Kôpor a petržlenovú vňať na drobno nakrájame.
3) Príprava cibule: Cibuľu nakrájame na plátky.Poháre a viečka vysterilizujeme.
4) Plnenie pohárov: Na dno pohára pridáme jeden nakrájaný strúčik cesnaku a zrnká korenia.Ďalej vložíme vňať a paradajky.Pridáme vrstvu cibule, ďalší strúčik cesnaku a vňať.Nakoniec pridáme poslednú vrstvu paradajok, cibule a vňate.Rovnako naplníme aj zvyšné poháre.
5) Polievanie: Vhrnci prevaríme vodu a vriacu ju nalejeme do pohárov.Poháre uzavrieme viečkami a necháme 15 minút pôsobiť, aby sa obsah zahrial.
6) Príprava zálievky: Po 15 minútach cez sitko precedíme tekutinu do hrnca.Do zálievky pridáme soľ, cukor a olej.Premiešame, hrniec prekryjeme a privedieme kvaru.
7) Konečné zalievanie a uzatváranie: Do každého pohára pridáme ocot a zalejeme vriacou zálievkou.Poháre pevne uzavrieme a otočíme hore dnom, aby sme sa uistili, že sú dobre utiahnuté.Potom poháre prikryjeme teplou dekou a necháme úplne vychladnúť.
Záver
Nakladaný šalát môžeme uchovávať pri izbovej teplote jeden rok.Otvorte pohár a vychutnajte si čerstvú chuť paradajok kedykoľvek počas zimy.Môžeme servírovať.
Och, takto to robíš ty? Zaujímavé. Mne sa ale zdá, že táto metóda môže byť trochu príliš pracná a komplikovaná. Možno skúsiť aj nejaký rýchlejší spôsob na prípravu paradajok na zimu?