Upečená cibuľa je zvonka chrumkavá a vnútri mäkká.Má neodolateľnú sladkosť, ktorá zlepší chuť každého slaného jedla.
Opraženú cibuľu môžete pridať do sendviča, burgeru alebo pizze.Dokonale sa bude hodiť k pečenému mäsu, rybám či zelenine, uvádza Punkufer.
Ak chcete prehĺbiť chute pečenej cibule, pokvapkajte ju balzamikovým octom počas pečenia.Výsledok vás milo prekvapí.
Prísady na pečenú cibuľu:
4 veľké fialové cibule (nakrájané na štvrtiny),.
4 lyžice oleja,.
2 polievkové lyžice balzamikového octu,.
vetvičky tymiánu,.
soľ a korenie podľa želania.
Príprava pečenej cibule:
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
Ošúpanú cibuľu nakrájanú na štvrtiny (alebo na polovice, ak máte menšiu cibuľu) preložíme na pekáč a zmiešame s olejom, trochou soli a korenia a tymianom.
Cibuľu pečieme asi 12 minút.
Cibuľu vyberte z rúry a pokvapkajte balzamikovým octom.
Pokračujte vo varení cibule pre viacš 10 až 15 minút, alebo kým nezmäkne a nezíska zlatohnedú farbu.
Podávame teplé ako prílohu k mäsu.Majte sa pekne!.