HomeReceptyV zime sme otvorili pohár a ľutovali, že sme v lete neurobili...

V zime sme otvorili pohár a ľutovali, že sme v lete neurobili viac: Medové nakladané paradajky

Medové nakladané paradajky sú výbornou pochúťkou, ktorú si môžete vychutnať počas zimných mesiacov.Ich sladkokyslá chuť, doplnená medom, dáva paradajkám jedinečnú chuť, ktorá poteší každého.Navyše sú nielen chutné, ale aj zdravé, plné vitamínov a antioxidantov.Tento recept je skvelý na spracovanie domácej úrody paradajok.

Ingrediencie

  • 4kg paradajok (ideálne cherry paradajky s pevnou šupkou).
  • 8 ks cibule.
  • 1 lyžica horčičných semienok (na pohár).
  • Bazalka (niekoľko lístkov na pohár).
  • 1l vody.
  • 1 lyžica soli.
  • 3 lyžice kryštálového cukru.
  • 1 lyžica medu.
  • 1 lyžička kyseliny citrónovej.
  • Postup

    1) Príprava paradajok: Paradajky umyte a vyberte pevné, neprezreté paradajky.Cibuľu olúpte a nakrájajte na štvrtiny.

    2) Naloženie do pohárov: Do sterilizovaných pohárov vložte paradajky spolu s štvrťkami cibule.Pridajte niekoľko lístkov čerstvej bazalky a horčičné semienka.

    3) Zaliatie vodou: Paradajky v pohároch zalejte vriacou vodou, prikryte a nechajte pôsobiť 20 minút.

    4) Príprava nálevu: Vodu z pohárov zlejte späť do hrnca.Pridajte soľ, cukor, med a kyselinu citrónovú.Dobre premiešajte a priveďte kvaru.

    5) Zaliatie paradajok: Pripravený nálev nalejte späť do pohárov paradajkami a cibuľou, až po okraj.

    6) Uzavretie a sterilizácia: Poháre pevne uzavrite viečkami, otočte hore dnom a zabaľte do deky, aby pomaly vychladli.Potom ich uložte na tmavé a chladné miesto.

    Záver

    Medové nakladané paradajky sú skvelou prílohou, ktorú môžete použiť do šalátov, ako súčasť sendvičov alebo ako predjedlo khlavnému jedlu.Vďaka medu majú jemne sladkastú chuť, ktorá krásne kontrastuje skyseľnosťou paradajok.Tento recept vám umožní uchovať úrodu paradajok až na celý rok a vychutnávať si ich chuť kedykoľvek počas zimy.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře