HomeReceptyBravčové steaky v cesnakovo-medovej omáčke – Rýchly obed na stole!

Bravčové steaky v cesnakovo-medovej omáčke – Rýchly obed na stole!

Ak hľadáte rýchly a chutný obed, bravčové steaky včesnekovo-medovej omáčke sú skvelou voľbou! Kombinácia šťavnatého bravčového mäsa a omáčky z medu a cesnaku vytvorí dokonalý pokrm, ktorý zvládnete pripraviť v priebehu niekoľkých minút.Tento recept je ideálny, keď chcete na stôl dostať niečo rýchle, ale pritom plné chuti.Pripravte si tieto steaky a prekvapte rodinu alebo priateľov skvelým obedom!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Bravčové steaky v cesnakovo-medovej omáčke

Čo budeme potrebovať:

Mäso:

  • 4 bravčové rezne.
  • 1 lyžička soli.
  • 1/2 lyžičky cesnakový prášok.
  • 1/4 lyžičky sušený rozmarín alebo tymian.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • Ostatné:

  • 2 lyžice oleja – na vyprážanie.
  • 20 g maslo – na vyprážanie.
  • zelená cibuľka – na záverečné zdobenie.
  • Omáčka:

  • 6 strúčikov cesnaku.
  • 4 lyžice medu.
  • 5 lyžíc kuracie vývar.
  • 2 lyžice jablkový ocot.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Mäso: Umyté a osušené bravčové mäso zobú strán posypte zmiešaným korením: soľ, cesnakový prášok, sušený rozmarín alebo tymián a čierne mleté ​​korenie – masírujte rukami, aby sa korenie vstrebalo.

    2.Do panvice s zohriatym olejom položte plátky mäsa a smažte zakaždým strany dozlatista.Po vyprážaní mäso preložte na tanier a nechajte chvíľu bokom.

    3. Omáčka: Do rovnakej panvice zohriatym maslom vsypte nadrobno nakrájaný cesnak, premiešajte a smažte 30 sekúnd na miernom ohni.Ďalej do panvice prilejte med a podlejte kuracím vývarom.Premiešajte a pokračujte vo varení.Nakoniec dochuťte jablčným octom a nechajte variť 1-2 minúty.

    4.Následne do omáčky položte vyprážané bravčové mäso, ktoré prelejte vlastnou šťavou a varte na miernom ohni.Počas varenia mäso 1-2 krát otočte.

    5.Na záver mäso ozdobte-posypte nakrájanou zelenou cibuľkou a podávajte sláskou, veľkou chuťou a gráciou.Tiež ho môžete podávať obľúbenou prílohou, ktorú máte radi.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

    Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

    Nedávné komentáře