Máte chuť na niečo sladké, čo je rýchle na prípravu a nevyžaduje žiadne pečenie? Kakaová sušienkovo-arašidová roláda smedom je ideálnou voľbou! Tento dezert kombinuje bohatú kakaovú chuť škrupavými sušienkami, všetko doplnené jemnou sladkosťou medu.Perfektný pre chvíle, kedy chcete pripraviť niečo lahodné a zároveň jednoduché.Poďte sa zoznámiť s týmto receptom a zistiť, ako ľahko môžete vytvoriť túto neodolateľnú pochúťku bez zapnutia rúry!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Kakaová sušienkovo-arašidová roláda smedom
Čo budeme potrebovať:
Základ:
Zmes:
Na zdobenie:
Ako budeme postupovať:.
1. Základ: Do misy nalámte maslové sušienky a po chvíli prisypte mleté arašidy – jemne premiešajte.
2. Zmes: Do menšieho hrnca nasypte cukor, prisypte kakao, vanilkový cukor a trochu mlieka – miešajte a počas miešania prilievajte zvyšné mlieko.Postavte hrniec na sporák a za stáleho miešania varte na miernom ohni.Keď zmes začne vrieť vmiešajte maslo a varte, kým sa maslo nerozpustí.
3.Získanou horkou zmesou prelejte sušienky sarašidy v mise – dobre stierkou premiešajte.
4.Výslednú zmes naneste do stredu pergamenu, potom zrolujte do rolády a uložte do chladničky na pár hodín na stuhnutie.
5.Na záver celú stuhnutú roládu potrite tekutým medom, celú ju obaľte vmletých arašidoch a nakrájajte.
6.Kakaovú sušienkovo-arašidovú roládu smedom podávajte sláskou, veľkou chuťou a gráciou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.
Napriek skvelému receptu, nemyslíte si, že by bolo ešte lepšie, keby toto jedlo neobsahovalo cukor? Možno by sa dalo dosiahnuť rovnaká sladkosť aj zdravšími alternatívami, ako napríklad ovocie alebo med, keďže už ho používame na záverečné potretie rolády. Inak skvelý návod!