HomeReceptyTiramisu pre lenivých - 15 minút a hneď podávate: Lacný a nesmierne...

Tiramisu pre lenivých – 15 minút a hneď podávate: Lacný a nesmierne chutný recept

Tento recept je dôkazom, že aj bez použitia mascarpone a dlhých hodín v kuchyni môžete vytvoriť nádherný dezert, ktorý poteší každého milovníka sladkého.Naša babička, ktorá je vynikajúca cukrárka, vymyslela tento lacný a nesmierne chutný recept na nepravú tiramisu, ktorý je tak dobrý, že ho možno budete preferovať pred klasickou verziou.Rýchla príprava a skvelá chuť tohto dezertu si získa srdce každého.

Čo budeme potrebovať:

  • 3 lyžice cukru.
  • 2 tégliky smotanového syra 200 g.
  • 3 lyžičky rozpustnej silnej kávy.
  • Rum alebo rumová aróma.
  • 2 tégliky smotany na šľahanie.
  • 1 téglik kyslej smotany (voliteľne pre viac krému).
  • Vanilkový cukor.
  • 2 balíčky cukrárskych piškótov.
  • Ako budeme postupovať:

    1) Príprava krému: Smotanu na šľahanie, nátierkové maslo, kyslú smotanu (ak používate) a cukor ušľaháme do hladkého krému.Pridáme vanilkový cukor podľa chuti.Na rýchlejšie tuhnutie krému použijeme dobre vychladené ingrediencie.

    2) Vrstvenie tiramisu: Na dno misy rozložíme cukrárske piškóty, pokvapkáme ich rumom a silne uvarenou kávou.Následne piškóty potrieme polovicou pripraveného krému.Pridáme ďalšiu vrstvu piškótov a potrieme zvyškom krému.

    3) Dekorácie: Tiramisu posypeme postrúhanou čokoládou, grankom alebo kakaom na dokončenie.

    4) Podávanie: Tiramisu môžeme podávať ihneď alebo necháme odležať v chladničke pre lepšiu súdržnosť chutí.

    Záver

    Toto tiramisu pre lenivých je dokonalým riešením pre každého, kto hľadá rýchly, jednoduchý a pritom nesmierne chutný dezert.Či už sa rozhodnete podávať ho ihneď alebo po chvíli v chladničke, určite potešíte každého milovníka sladkého.Prajeme vám dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Tento recept znie síce chutne, ale prečo vyradiť mascarpone, ktoré je kľúčovým elementom tradičného tiramisu? Možno by bolo zaujímavé experimentovať s kombináciou oboch verzií a porovnať chuťové rozdiely.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?