Vyskúšajte slaný koláč s cibuľkou a jarnou cibuľkou, pretože suroviny na toto chutné jedlo máte v týchto dňoch zrejme v chladničke.
Slaný koláč alebo quiche je francúzska pochúťka, ktorú miluje celý svet.Príprava je naozaj jednoduchá a plnka lahodná a cenovo dostupná.
Tento recept má mnoho výhod a jednou z hlavných je skutočnosť, že je rovnako lahodný studený aj teplý.Nižšie si prečítajte recept, ktorý napísal Satisfied.hr.
Slaný koláč s šunka a jarnou cibuľkou – ingrediencie:
Na cesto:
25 dní tretieho svadobného dňa,.
12 dag masla,.
1 vajce,.
1 malá lyžica soli.
Na náplň:
4 vajcia,.
2 kyslá smotana (alebo jogurt),.
30 dní podľa vlastného výberu,.
2 kusy jarnej cibuľky,.
soľ a korenie.
Slaný koláč s cibuľkou a jarnou cibuľkou – príprava:
– Jarnú cibuľku dobre umyjeme, nakrájame nadrobno a na troche tuku podusíme asi 10 minút.Cibuľu tiež nakrájame na drobno a zmiešame s udusenou cibuľou.
– Začnite pripravovať cesto.Do chleba pridajte soľ a na tenké plátky nakrájané maslo.Maslo rozdrobíme končekmi prstov pomocou šľahača.Buďte rýchli, pretože maslo sa nesmie príliš roztopiť.Keď si všimnete, že maslo má veľkosť veľkej strúhanky, pridajte vajíčko a potom vypracujte cesto.
– Nemiesime ho príliš dlho, pretože bude tuhý.Maslo, múku a vajíčko stačí spojiť do hladkej hmoty.Cesto vytvarujte rukami do gule a potom do kotúča (uľahčíte si to neskôr vaľkaním) a odložte na 15 minút do chladničky.
– Vajcia rozšľaháme so smotanou, pridáme soľ a korenie a odstavíme.Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske.Cesto preložíme do požadovanej formy (okrúhlej alebo štvorcovej).Prstami ho jemne zarovnajte s formičkou.
– Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia.Cesto prikryjeme mastným papierom a poukladáme naň keramické guľôčky na pečenie.Keď sa rúra vyhreje, cesto vložíme dovnútra a pečieme 12 minút.
– Potom cesto vyberieme a guľky opatrne vyberieme.Na spodok uložíme cibuľu a jarnú cibuľku.Plnku trochu rozotrieme na cesto.
– Potom všetko zalejeme zmesou smotany a vajec.Ihneď vráťte do rúry a pečte medzi 30 až 40 minútami, t.j.až do momentu, keď je povrch koláča zlatožltý.
Nemyslíte, že recept by mohol obsahovať viac informácií o kalorickej hodnote a výživových hodnotách? Často sa stretávam s nedostatkom informácií o tom, čo jeme a aký výživný obsah má jedlo.