HomeRastlinyNajchutnejšie zemiaky všetkých čias: tento recept rozpálil internet

Najchutnejšie zemiaky všetkých čias: tento recept rozpálil internet

Šťavnatých, chutných, chrumkavých, lahodných a pečených zemiakov nie je nikdy dosť! Preskúmali sme veľa receptov a s týmto receptom získate najchrumkavejšie pečené zemiaky s dalmátskym korením.
Už slintáš? neboj sa.a my! Uistite sa, že máte všetko, čo potrebujete, umyte riad a smer kuchyne.Za pol hodinu si vychutnáte hedonistický obed, píše Slobodna Dalmacija.
Pečené zemiaky s dalmatínskym korením.
Ingrediencie:
6 zemiakov.
6 strúčikov cesnaku.
4 listy čerstvej šalvie.
2 vetvičky rozmarínu.
2 vetvičky tymiánu.
olivový olej.
soľ, korenie.
Príprava:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky (podľa veľkosti na polovice alebo štvrtiny, môžeme ich nakrájať aj na plátky, ale potom skrátime čas varenia) a uvaríme v studenej osolenej vode.
Po zovretí vody zemiaky varíme 5-10 minút podľa veľkosti.Nemusí sa variť, dôležité je len to, aby bola vonkajšia časť mäkká.Potom ju dobre sceďte, nahrubo pretrepte v sitku (to je dôležité pre chrumkavosť) a nechajte postáť, aby z nej mohla vychádzať viac pary.
Počas tejto doby vyhrejte rúru na 200 stupňov a vložte do nej nádobu, v ktorej budete piecť zemiaky.
Do rozohriatej zapekacej misy dáme olivový olej, pridáme zemiaky, koreniny a celé, nenaolejované strúčiky cesnaku.Všetko osoľte, pretrepte, aby sa soľ a olej lepšie rozdelili, uistite sa, že zemiaky sú v jednotnej vrstve a panvicu vráťte do rúry.
Pečte ich asi 20 minút, potom ich obráťte a dopečte, kým nie sú zvonka chrumkavé a vnútri mäkké.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

Nedávné komentáře