HomeReceptyVyprážané kúsky bravčového mäsa v jemnej cesnakovo-medovej omáčke s vínom

Vyprážané kúsky bravčového mäsa v jemnej cesnakovo-medovej omáčke s vínom

Ak hľadáte lahodný a trochu netradičný pokrm, vyprážané kúsky bravčového mäsa vjemnej cesnakovo-medovej omáčke svínom vás určite nadchnú! Tento recept spája šťavnaté bravčové mäso s dokonale vyváženou sladko-slanou omáčkou, kde sa stretáva aromatický cesnak, sladký med a jemné víno.Výsledkom je pokrm plný bohatých chutí, ktorý je ideálny ako na slávnostnú večeru, tak na príjemné rodinné posedenie.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Vyprážané kúsky bravčového mäsa v cesnakovo-medovej omáčke svínom

Čo budeme potrebovať:

Mäso:

  • 685 g bravčové kotlety bez kosti.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • cesnakový prášok – podľa chuti.
  • červená mletá paprika – podľa chuti.
  • Ostatné:

  • olivový olej – na vyprážanie.
  • 1 lyžica maslo – na vyprážanie.
  • čerstvý petržlen – na zdobenie.
  • Omáčka:

  • 1 lyžica maslo.
  • 3 strúčiky cesnaku.
  • 1 lyžica sójová omáčka.
  • 1/4 šálky medu.
  • 2 lyžice víno na varenie.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Mäso: Bravčovú kotletu bez kostí nakrájajte na kúsky, ktoré posypte soľou, čiernym mletým čiernym korením, cesnakovým práškom a červenou mletou paprikou – dobre rukami premiešajte.

    2.Do panvice zohriatym olivovým olejom vložte okorenené kúsky mäsa a smažte zakaždým stranám 5 minút (alebo podľa potreby) na miernom ohni dozlatista.Po vyprážaní ich preložte na tanier a nechajte chvíľu bokom.

    3. Omáčka: Do panvice so zohriatym maslom vsypte nadrobno nakrájaný cesnak a prilejte sójovú omáčku.Ďalej dochuťte medom a vínom – premiešajte a pokračujte vo varení.

    4.Následne do omáčky vložte vyprážané kuracie kúsky a za stáleho miešania varte 2 minúty na miernom ohni.

    5.Po vyprážaní ich preložte na tanier, prelejte omáčkou a ozdobte-posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

    6.Vyprážané kúsky bravčového mäsa vjemnej cesnakovo-medovej omáčke svínom podávajte sláskou, veľkou chuťou a elánom.Tiež ich môžete podávať obľúbenou prílohou, ktorú máte radi.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

    Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

    Nedávné komentáře