Hľadáte jednoduchú a rýchlu chuťovku popoludňajšej káve či očakávate návštevu a radi by ste ju niečím pohostili? V tom prípade je tento hrnčekový recept presne pre vás! Dnes si spoločne prichystáme jednoduchú čokoládovú buchtu s kyslou smotanou.Príprava tejto čokoládovej mňamky sa radí skôr medzi tie jednoduchšie, a to predovšetkým vďaka spomínanému hrnčekovom receptu.Nič teda nie je potrebné vážiť, postačí vám klasický hrnček, ktorým váhu nahradíte.Na prípravu tejto mňamky vám navyše bude stačiť iba týchto pár ingrediencií, ktoré skoro vždy máte doma.
Táto buchta je tiež skvelým tipom na víkendové raňajky až do postele, ktorú určite potešíte celú vašu rodinku.Oslovil vás tento dezert? Poďme si teda spoločne prichystať pomocou hrnčekového receptu túto jednoduchú čokoládovú buchtu so smotanou!
Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchárka.
Pokiaľ hľadáte nejakú ďalšiu dobrotu, potom rozhodne vyskúšajte tento orechový zákusok!
Výborný recept na čokoládovú buchtu:
Čo budeme potrebovať:
poleva:
Ako postupovať:
1) Začneme tým, že si zmiešame dohromady všetky ingrediencie v jednej veľkej mise. Všetko dôkladne premiešame.Mala by nám vzniknúť jednotná zmes.
2) Pripravíme si hlbší plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie.Potom doň nalejeme zmes, ktorú sme vytvorili.
3) Vložíme do rúry a pečme pri 170 stupňoch zhruba 45 minút.Nakoniec polejeme rozpustenou čokoládou a dozdobíme.
Čo sa týka čokoládového zákusku, musím sa poďakovať za skvelý recept, no osobne si myslím, že by bolo ešte zaujímavejšie pridať do zmesi aj jemne nasekané slivky, ktoré by dali dezertu ešte intenzívnejšiu chuťovú dimenziu.