Čo môže byť lepšie ako kombinácia vláčneho kakaového cesta, ktoré sa rozplýva na jazyku a karamelového krému? Ak túžite po torte, ktorá je porovnateľná s tortami v reštauráciách, pripravte si túto obláčikovú kakaovú tortu skaramelovým kondenzovaným mliekom.Po prvom súste, keď ho ochutnáte, je nemožné sa zastaviť!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Obláčiková kakaová torta skaramelovým kondenzovaným mliekom
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
Krém:
Ako budeme postupovať:.
1. Cesto: Do misy rozklepnite vajcia, pridajte štipku soli a nasypte cukor – vyšľahajte/premiešajte metličkou.Ďalej do misy prilejte olej a kefír.Nakoniec do misy nasypte preosiate suché zmiešané prísady: múka, kakao, jedlá sóda a prášok do pečiva – dobre premiešajte a získate stredne hustú konzistenciu cesta.
2.Výsledné cesto nalejte do formy na pečenie s priemerom 22 cm vyloženej pergamenom na pečenie, pekne rozotrite a jemne pretrepte.
3.Pečte v predhriatej rúre 45-50 minút pri 180 ° C dozlatista.Pripravenosť cesta skontrolujte špajľou.
4.Po upečení cesto vyberte sformy a položte na mriežku.Stesta odrežte vrchný diel a nechajte bokom.Potom cesto prekrojte na 3 rovnaké diely.
5. Krém: Do misy nalejte kyslú smotanu, prilejte kondenzované mlieko (napr: karamel) a dochuťte vanilkový extraktom – dobre premiešajte metličkou.
6. Zostavenie torty: Na tanier rozložte pergamen a prvý diel cesta, ktorý potrite pripraveným krémom, potom prikryte druhým dielom cesta a postup ešte raz zopakujte.
7.Vrchný odložený diel cesta vložte do mixéra a rozmixujte na jemný piesok, ktorým posypte úplne celú tortu.Odoberte zo spodu pergamen a uložte na 2-3 hodiny do chladničky na stuhnutie.
8.Obláčikovú kakaovú tortu skefíru so smotanovým karamelovým kondenzovaným mliekom podávajte sláskou veľkou chuťou a eleganciou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Napriek dobremu receptu, možno by bolo zaujímavé vyskúšať pridať do karamelového krému ešte nejakú inú ingredienciu pre zaujímavejší kontrast chutí. Čo myslíte?