HomeReceptyObláčiková kakaová torta s karamelovým kondenzovaným mliekom

Obláčiková kakaová torta s karamelovým kondenzovaným mliekom

Čo môže byť lepšie ako kombinácia vláčneho kakaového cesta, ktoré sa rozplýva na jazyku a karamelového krému? Ak túžite po torte, ktorá je porovnateľná s tortami v reštauráciách, pripravte si túto obláčikovú kakaovú tortu skaramelovým kondenzovaným mliekom.Po prvom súste, keď ho ochutnáte, je nemožné sa zastaviť!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Obláčiková kakaová torta skaramelovým kondenzovaným mliekom

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 3 vajcia.
  • štipka soli.
  • 200 g cukru.
  • 100 ml rastlinný olej bez zápachu.
  • 450 g kefír.
  • 230 g múka.
  • 50 g kakao.
  • 1/2 lyžičky jedlá sóda.
  • 12 g prášok do pečiva.
  • Krém:

  • 400 g kyslá smotana 25-30%.
  • 380 g varené kondenzované mlieko (napr: karamel).
  • 1 lyžička vanilkový extrakt.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Cesto: Do misy rozklepnite vajcia, pridajte štipku soli a nasypte cukor – vyšľahajte/premiešajte metličkou.Ďalej do misy prilejte olej a kefír.Nakoniec do misy nasypte preosiate suché zmiešané prísady: múka, kakao, jedlá sóda a prášok do pečiva – dobre premiešajte a získate stredne hustú konzistenciu cesta.

    2.Výsledné cesto nalejte do formy na pečenie s priemerom 22 cm vyloženej pergamenom na pečenie, pekne rozotrite a jemne pretrepte.

    3.Pečte v predhriatej rúre 45-50 minút pri 180 ° C dozlatista.Pripravenosť cesta skontrolujte špajľou.

    4.Po upečení cesto vyberte sformy a položte na mriežku.Stesta odrežte vrchný diel a nechajte bokom.Potom cesto prekrojte na 3 rovnaké diely.

    5. Krém: Do misy nalejte kyslú smotanu, prilejte kondenzované mlieko (napr: karamel) a dochuťte vanilkový extraktom – dobre premiešajte metličkou.

    6. Zostavenie torty: Na tanier rozložte pergamen a prvý diel cesta, ktorý potrite pripraveným krémom, potom prikryte druhým dielom cesta a postup ešte raz zopakujte.

    7.Vrchný odložený diel cesta vložte do mixéra a rozmixujte na jemný piesok, ktorým posypte úplne celú tortu.Odoberte zo spodu pergamen a uložte na 2-3 hodiny do chladničky na stuhnutie.

    8.Obláčikovú kakaovú tortu skefíru so smotanovým karamelovým kondenzovaným mliekom podávajte sláskou veľkou chuťou a eleganciou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

    Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

    Nedávné komentáře