HomeReceptyObláčiková kakaová torta s karamelovým kondenzovaným mliekom

Obláčiková kakaová torta s karamelovým kondenzovaným mliekom

Čo môže byť lepšie ako kombinácia vláčneho kakaového cesta, ktoré sa rozplýva na jazyku a karamelového krému? Ak túžite po torte, ktorá je porovnateľná s tortami v reštauráciách, pripravte si túto obláčikovú kakaovú tortu skaramelovým kondenzovaným mliekom.Po prvom súste, keď ho ochutnáte, je nemožné sa zastaviť!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Obláčiková kakaová torta skaramelovým kondenzovaným mliekom

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 3 vajcia.
  • štipka soli.
  • 200 g cukru.
  • 100 ml rastlinný olej bez zápachu.
  • 450 g kefír.
  • 230 g múka.
  • 50 g kakao.
  • 1/2 lyžičky jedlá sóda.
  • 12 g prášok do pečiva.
  • Krém:

  • 400 g kyslá smotana 25-30%.
  • 380 g varené kondenzované mlieko (napr: karamel).
  • 1 lyžička vanilkový extrakt.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Cesto: Do misy rozklepnite vajcia, pridajte štipku soli a nasypte cukor – vyšľahajte/premiešajte metličkou.Ďalej do misy prilejte olej a kefír.Nakoniec do misy nasypte preosiate suché zmiešané prísady: múka, kakao, jedlá sóda a prášok do pečiva – dobre premiešajte a získate stredne hustú konzistenciu cesta.

    2.Výsledné cesto nalejte do formy na pečenie s priemerom 22 cm vyloženej pergamenom na pečenie, pekne rozotrite a jemne pretrepte.

    3.Pečte v predhriatej rúre 45-50 minút pri 180 ° C dozlatista.Pripravenosť cesta skontrolujte špajľou.

    4.Po upečení cesto vyberte sformy a položte na mriežku.Stesta odrežte vrchný diel a nechajte bokom.Potom cesto prekrojte na 3 rovnaké diely.

    5. Krém: Do misy nalejte kyslú smotanu, prilejte kondenzované mlieko (napr: karamel) a dochuťte vanilkový extraktom – dobre premiešajte metličkou.

    6. Zostavenie torty: Na tanier rozložte pergamen a prvý diel cesta, ktorý potrite pripraveným krémom, potom prikryte druhým dielom cesta a postup ešte raz zopakujte.

    7.Vrchný odložený diel cesta vložte do mixéra a rozmixujte na jemný piesok, ktorým posypte úplne celú tortu.Odoberte zo spodu pergamen a uložte na 2-3 hodiny do chladničky na stuhnutie.

    8.Obláčikovú kakaovú tortu skefíru so smotanovým karamelovým kondenzovaným mliekom podávajte sláskou veľkou chuťou a eleganciou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Napriek dobremu receptu, možno by bolo zaujímavé vyskúšať pridať do karamelového krému ešte nejakú inú ingredienciu pre zaujímavejší kontrast chutí. Čo myslíte?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?