Ak máte chuť na sýte a šťavnaté jedlo, ktoré poteší celú rodinu, tento recept na zapekané bravčové mäso s zemiakmi je skvelou voľbou.Výhodou je jednoduchá príprava a všetky ingrediencie sa pečú na jednom plechu.Tento pokrm je ideálny (nielen) na víkendový obed, kedy chcete mať niečo výnimočné a pritom nechcete stráviť celé dopoludnie v kuchyni.
Čo budeme potrebovať
Postup
1) Príprava mäsa: Bravčovú pečienku nakrájame na plátky a jemne naklepeme.Mäso osolíme a okoreníme.
2) Príprava zemiakov: Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a uložíme do zapekacej misy.
3) Vrstvenie: Na nastrúhané zemiaky položíme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.Na vrch položíme pripravené plátky bravčového mäsa.
4) Príprava omáčky: Tvrdý syr nastrúhame.V miske zmiešame kyslú smotanu, jogurt, horčicu a nastrúhaný syr.Túto zmes dôkladne premiešame a potrieme jej mäso.
5) Pečenie: Zapekaciu misu prekryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry na 180°C.Pečieme 60 minút, kým mäso nie je šťavnaté a zemiaky mäkké.
Servírovanie
Hotový kastról môžeme pred podávaním posypať nasekaným kôprom pre sviežu chuť.Tento pokrm podávame horúci a je ideálny s čerstvým šalátom alebo zeleninovou prílohou.
Vyskúšajte tento lahodný recept na morčacie rezne vsyrovom cestíčku
Tipy
Záver
Tento jednoduchý a chutný recept na zapekané bravčové mäso s zemiakmi je perfektným riešením pre každého, kto hľadá inšpiráciu na výživnú a sýtu večeru.Príprava je jednoduchá a výsledkom je bohatý a šťavnatý pokrm, ktorý určite zaujme každého člena rodiny.
Chutný recept, ale nezabúdajme na dôležitosť vyváženej stravy a limitovanie množstva konzumovaného mäsa. Možno by bolo zaujímavé experimentovať s väčším podielom zeleniny voči mäsu pre ešte zdravšie jedlo.