HomeVajcia7 tipov, ako najrýchlejšie olúpať vajíčko

7 tipov, ako najrýchlejšie olúpať vajíčko

A hoci varenie vajíčok vyzerá na prvý pohľad jednoducho, pretože potrebujeme viac než len vajce a vodu a trochu času, existujú cenné rady, ktoré nám pomôžu ľahko dosiahnuť dokonale ošúpané vajcia uvarené na tvrdo, bez toho, aby sme museli polovicu odobrať bielkovej hmoty.
Preto je dôležité mať na pamäti, že úspech nie je len o tom, ako ošúpete vajíčka, ale aj o tom, ako ošúpete vajíčka, a to zahŕňa aj varenie a skladovanie vajíčok.
1.Nepoužívajte super čerstvé vajcia
Čerstvé vajcia sú ideálne pre praženicu, fritáty a koláče, zatiaľ čo pre vajcia na tvrdo je lepšie použiť vajcia staré niekoľko dní.Odporúča sa, aby vajcia mali izbovú teplotu, no existujú aj tvrdenia, že to nie je rozhodujúce, či sa vajíčko pri varení nerozbije.
2.Vajcia sa pridávajú do vriacej, nie studenej vody
Takto uvarené vajcia sa šúpu ľahšie ako tie, ktoré boli pridané do studenej vody.Ale keď hovoríme, že vajcia sú pridané, myslíme tým radu robiť to jemne a s pomocou lyžice alebo sieťky, nikdy nedávať vajíčko do misky ručne.
3.Vajcia sa varia v jednom rade
Ide o dôležitý tip, aby sa pri varení nerozpadli.
4.Čas varenia je dôležitý
Preto je dôležité nastaviť časovač.Na tvrdo uvarené vajcia s mäkkým žĺtkom stačí 7 minút a na tvrdo uvarené 10 minút.Keď sú vajíčka väčšie, pridajte pár minút.
5.Tajomstvo úspešného lúpania vajíčok sa skrýva v ľadovom kúpeli
Pripravíme si misku s ľadovou vodou a vajíčka z misky, v ktorej sa varili, preložíme do misky s ľadovou vodou.Nechajte ich úplne vychladnúť alebo aspoň 2 až 3 minúty.
6.Vajcia, još mierne teplé, ošúpte pod tečúcou vodou
To pomáha, keď ošúpete vajcia, aby ste našli vzduchový priestor pod škrupinou na oddelenie väčšiny škrupiny bez prasknutia povrchu.
7.Vajcia, ktoré neplánujete použiť, nechajte ihneď neolúpané
Dokonca ich môžete skladovať v chladničke až týždeň.
Zdroj: skuhaj.hr.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře