Predstavujeme vám recept na placky, ktoré prekonajú vaše očakávania.Tieto jablčné lievance sú ľahké, vzdušné a plné chuti, a pritom ich príprava zaberie menej ako 10 minút.Sú ideálne pre rýchlu desiatu, raňajky alebo ako dezert, keď túžite po niečom sladkom, ale zdravšom ako tradičné šišky.
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Jablčné lievance
Čo budeme potrebovať:
Ako budeme postupovať:
1) Príprava jabĺk: Jablká olúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky.Pokiaľ je šupka tenká, môžete ich nechať aj nelúpaná.
2) Restovanie jabĺk: Na panvici rozpustíme 30 gramov masla a pridáme jablká.Restujeme 4-5 minút, aby jablká získali výraznú chuť.
3) Príprava cesta: Do mixéra dáme múku, prášok do pečiva, škoricu, med alebo vanilkovú esenciu, zvyšok masla, restované jablká, vajíčko a mlieko.Všetko rozmixujeme do hladkého cesta.
4) Pečenie lievancov: Na troche masla alebo oleja na panvici vyprážame lievance zobú strán dozlatista.
5) Podávanie: Hotové lievance podávame poprášené cukrom pre dokonalé dochutenie.
Úžasná črepníková Margot bábovka pobláznila celú našu rodinu.
Záver
Tento recept na lievance je dokonalou voľbou pre každého, kto hľadá rýchly, jednoduchý a napriek tomu lahodný dezert.Vďaka kombinácii jabĺk, škorice a medu si môžete vychutnať jedinečné chute, ktoré prevoňajú celú kuchyňu.Užite si tieto ľahké a vzdušné lievance ako perfektný začiatok dňa alebo ako sladkú bodku po obede.
Zdieľajte tento fantastický recept s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ recepty na jablkový koláč..
Ďakujem za recept, no myslím si, že nič nemôže poraziť tradičné mastné šišky! Možno by ste mohli pridať nejaký osobitný twist k receptu, aby bol ešte zaujímavejší pre tých, čo milujú klasické sladkosti.