Jablčné slimáky zlistového cesta sú rýchlou a lahodnou pochúťkou, ktorú zvládnete pripraviť v priebehu niekoľkých minút.Stačí nakrájať dve jablká, posypať ich voňavou škoricou, zrolovať do lístkového cesta a dať piecť.Výsledkom sú chrumkavé a sladké slimáky plné šťavnatých jabĺk a jemnej škoricovej chuti.Poďme na recept!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Jablčné slimáky zlistového cesta
Čo budeme potrebovať:
Ako budeme postupovať:
1) Príprava jablka: Jablká nakrájame na štvrtiny, odstránime jadrovník a potom ich nakrájame na tenké plátky.
2) Príprava cesta: Pracovnú podložku posypeme múkou, rozvinieme lístkové cesto, posypeme ho múkou a zľahka vyvaľkáme valčekom.
3) Olejovanie a cukrovanie: Cesto potrieme rozpusteným maslom, rovnomerne posypeme kryštálovým cukrom.
4) Vršenie jablka: Na cesto poukladáme tenké plátky jablka a cesto starostlivo zrolujeme do role.Okraje rolády zatlačíme, aby náplň zostala vo vnútri.
5) Príprava na pečenie: Plech vystlaný papierom na pečenie potrieme rastlinným olejom.Rolu nakrájame na kúsky hrubé asi 2 cm a poukladáme ich na plech.
6) Posypanie a pečenie: Slimáky posypeme škoricou a vložíme do predhriatej rúry.Pečieme pri 180 ° C asi 25 minút, potom ešte 5-10 minút v režime horného a spodného ohrevu, kým slimáky nie sú krásne zlatisté.
Tieto jablčné slimáky sú skvelé ako teplé, tak aj studené.Podávajte ich ako dezert po obede, desiatu alebo len tak šálku kávy či čaju.Dobrú chuť!
Zdieľajte tento fantastický recept s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ recepty na jablkový koláč..
Vyskúšajte tiež:
Recept na krémeš – stačí Vám lístkové cesto a vanilkový puding.
Je to skvelý recept, no osobne by som skúsila pridať ešte trochu vanilkového extraktu do jabĺk pre bohatšiu chuťovú paletu.