HomeRastlinyČo zasiať hneď po zbere rajčin: pôda bude ako nová

Čo zasiať hneď po zbere rajčin: pôda bude ako nová

Keďže paradajky počas sezóny na dači často ochorejú, skúsení pestovatelia po zbere úrody vždy pohnoja a vydezinfikujú záhony.

Ale to nie je všetko, čo je potrebné vykonať – po paradajkách sa odporúča zasiať sideráty, aby sa zlepšila štruktúra pôdy.

Za najlepší variant pre tento konkrétny prípad sa považuje horčica, pričom pri jej výseve treba zohľadniť niekoľko nuáns.

Po zbere paradajok je dôležité vyrovnať pôdu ploskoroskorom. V tomto prípade nie je potrebné odstraňovať vrchnú vrstvu pôdy.

Potom budete musieť vytvoriť plytké brázdy na pozemku. Dno brázd utlačte a nasypte do nich horčičné semená.

Ďalším krokom je použitie biohumusu, ktorým treba posypať semená v brázdach a zasypať ich hnojivom. Ako druhú vrstvu použite kompost.

Teraz už len stačí semená dôkladne zalievať a čakať, kým sa objavia klíčky.

Trvá približne 2 až 3 týždne, kým sideráty vyrastú, a potom ich môžete začať vysádzať do zeme.

Tento proces sa opäť pohodlne vykoná pomocou plochej radlice, ktorou sa budú zelené lístky krájať a miešať do pôdy. Snažte sa to urobiť tak, aby časť rastlín ostala na povrchu a časť sa zakopala do pôdy.

Aby ste proces urýchlili, zalievajte bývalé záhony s paradajkami vodou a cez zimu ich posypte kompostom alebo ich mulčujte pokosenou trávou.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

10+ najlepších pom spreadov na sendviče alebo chlebíčky

Pri plánovaní dokonalej oslavy alebo príjemného rodinného stretnutia je výber správneho občerstvenia kľúčový. A čo môže byť lepšie ako chutné sendviče a chuťovky, ktoré...

Ako sa zbaviť pšeničnej trávy a bodliakov v záhonoch: tajomstvá pestovateľov niečoho

Medzi najnepríjemnejšie buriny, ktoré môžu záhradkárovi spôsobiť ťažkosti, patrí pšenica a bodliak. Tieto rastliny sú veľmi vytrvalé a pšeničná tráva je považovaná za...

Kotlety sa stanú špecialitou reštaurácie: do mletého mäsa pridajte len jednu ingredienciu.

Pridaním jednej jednoduchej ingrediencie do mletého mäsa môžete z bežných kotliet vytvoriť reštauračné jedlo.Túto zložku pravdepodobne nájdete vo svojej kuchyni. Tu je postup,...

Prečo sa kotlety rozpadajú: hlavné chyby hostesiek sú pomenované.

Mnohí sa aspoň raz v živote stretli s tým, že sa kotlety počas tepelnej úpravy začnú rozpadávať. To môže byť pre hostiteľku veľmi...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?