HomeJedloAké chyby zničia arómu a chuť kávy: robí ich mnoho ľudí

Aké chyby zničia arómu a chuť kávy: robí ich mnoho ľudí

Niekedy sme prekvapení, aký dobrý nápoj sa podáva v kaviarni: doma si taký nápoj nemôžete pripraviť.

Domnievame sa, že dôvody sú jednoduché: kvalitné suroviny a profesionálne vybavenie..

Ale nie vždy je to tak, upozorňuje kuchárska expertka nášho časopisu, šéfkuchárka Julia Archipova.

Aké chyby robíme?

Uskladnenie obilia v nevhodných nádobách

Nádoba musí byť vzduchotesná, pretože zrná stratia svoju arómu a chuť.Výsledkom bude veľmi priemerný nápoj, aj keby samotné zrná boli dobré.

Mletá káva

Ak ste gurmán, mali by ste si kávu namlieť tesne pred prípravou nápoja.Mletá káva stráca svoju chuť a bohatosť.

Varná voda

Horúca voda oberá aj kvalitnú kávu o jej chuťové nuansy.Voda by sa preto mala najprv ochladiť.Za optimálnu sa považuje tekutina v rozmedzí 94-95 stupňov.

Cukor

Netreba zabúdať, že káva po pridaní cukru stráca svoju jedinečnosť.Jej chuť sa stáva chudobnejšou a jednoduchšou.Preto sa skutoční znalci snažia cukru vyhýbať.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Jablkový koláč z troch pohárov: nastrúhajte jablká a zmiešajte ingrediencie – zvládne to každý

Neviete, kam dať jablká z vidieka? Potom je tento článok určený pre vás.Prezradíme vám recept na vynikajúci jablkový koláč 'Tri poháre', s ktorého...

Ako zabezpečiť, aby sa zemiaky skladovali veľmi dlhо: tu je to, čo dať vedľa hľúz – tajný tip.

Koniec leta a začiatok jesene je obdobím aktívneho zberu zemiakov.. Hľuzy však treba nielen okopávať, ale aj správne skladovať..Každý záhradkár si určite želá,...

Nikdy nepridávajte popol do pôdy týmto spôsobom: túto chybu robí 90 % pestovateľov.

Drevný popol je užitočné hnojivo, ale musíte poznať niektoré nuansy jeho použitia.Povieme vám, ako správne používať popol ako hnojivo.Ako kŕmiť rastliny popolomMnohí zeleninári...

Mrkvový koláč z jogurtu a ovsených vločiek s medovým tvarohovým krémom a orechami

Mrkvová torta z jogurtu a ovsených vločiek s medovou smascarpone tvarohovou polevou a orechmi je lahodnou kombináciou zdravých surovín s nádychom jednoduchosti.Tento koláč je...

Nedávné komentáře