HomeRastlinyAko pripraviť slivku na zimu: pestovatelia z chaty sa podelili o svoje...

Ako pripraviť slivku na zimu: pestovatelia z chaty sa podelili o svoje tajomstvá

Aby úroda sliviek v budúcom roku zostala na slušnej úrovni, je potrebné úrodu správne pripraviť na prezimovanie.

Dôležité je nielen zabezpečiť kvalitné zavlažovanie, ale aj vykonať niekoľko ďalších dôležitých postupov.

Z čoho pozostávajú?

Prerezávanie a zvyšky plodín

Na konci sezóny je povinné slivky orezávať.Najskôr odstráňte konáre, ktoré vyzerajú staré, choré alebo suché.

Pod samotnými slivkami musíte odstrániť všetky rastlinné zvyšky, aby ste nevyprovokovali škodcov.

Ošetrenie

Slivku je potrebné ošetriť aj na profylaktické účely, aby sa zabránilo výskytu chorôb v budúcom roku.Viacero ošetrení ničí škodcov, ktorí sa chystali prezimovať.

Možno použiť močovinu, palinu, pracie mydlo alebo cibuľové šupky.

Hnojivá

Na konci sezóny sa oplatí zvoliť komerčné hnojivá, ktoré môžu odstrániť nedostatok živín.

Najlepšími možnosťami sú chlorid draselný, superfosfát, kalimagnezium, síran draselný.Všetky prostriedky sa používajú podľa pokynov.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo musíte urobiť s kapustou práve teraz, aby kapusta rástla mocná a šťavnatá: špičkové triky

Teraz je možné ovplyvniť kvalitu úrody kapusty: pestovatelia na dači majú na to dosť času. Vždy sa však oplatí vedieť, ktoré postupy sú...

Čím kŕmiť tekvicu koncom augusta: bude obrovská a sladká

Teraz je vhodný čas začať venovať viac pozornosti svojej tekvici. Ak sa postupuje správne, plody budú sladké, šťavnaté, chutné a veľké.Aj správne...

Osviežujúci smotanový koláč s tvarohom a kúskami mandarínok

Ak ste milovníkmi nepečených a tiež mandarínkových dezertov, potom ste na správnom mieste! Konkrétne sme pre vás pripravili fantastický nepečený tvarohový koláč so smotanou...

Ako urobiť zemiakovú kašu lahodnú, chutnú a krémovú: stačí jedna polievková lyžica.

Pri príprave zemiakovej kaše sa mnohí kuchári dostávajú do problémov tým, že podávajú suchú, a preto nie veľmi chutnú prílohu. Podľa odborníčky internetového...

Nedávné komentáře