HomeRecepty2 jablká nakrájam a položím na lístkové cesto, posypem škoricou, zrolujem a...

2 jablká nakrájam a položím na lístkové cesto, posypem škoricou, zrolujem a dám piecť

Jablčné slimáky zlistového cesta sú rýchlou a lahodnou pochúťkou, ktorú zvládnete pripraviť v priebehu niekoľkých minút.Stačí nakrájať dve jablká, posypať ich voňavou škoricou, zrolovať do lístkového cesta a dať piecť.Výsledkom sú chrumkavé a sladké slimáky plné šťavnatých jabĺk a jemnej škoricovej chuti.Poďme na recept!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Jablčné slimáky zlistového cesta

Čo budeme potrebovať:

  • 2 jablká.
  • Trochu celozrnnej múky.
  • 500 g lístkového cesta.
  • 30 g rozpusteného masla.
  • Kryštálový cukor.
  • Rastlinný olej na potretie.
  • Škorica.
  • Ako budeme postupovať:

    1) Príprava jablka: Jablká nakrájame na štvrtiny, odstránime jadrovník a potom ich nakrájame na tenké plátky.

    2) Príprava cesta: Pracovnú podložku posypeme múkou, rozvinieme lístkové cesto, posypeme ho múkou a zľahka vyvaľkáme valčekom.

    3) Olejovanie a cukrovanie: Cesto potrieme rozpusteným maslom, rovnomerne posypeme kryštálovým cukrom.

    4) Vršenie jablka: Na cesto poukladáme tenké plátky jablka a cesto starostlivo zrolujeme do role.Okraje rolády zatlačíme, aby náplň zostala vo vnútri.

    5) Príprava na pečenie: Plech vystlaný papierom na pečenie potrieme rastlinným olejom.Rolu nakrájame na kúsky hrubé asi 2 cm a poukladáme ich na plech.

    6) Posypanie a pečenie: Slimáky posypeme škoricou a vložíme do predhriatej rúry.Pečieme pri 180 ° C asi 25 minút, potom ešte 5-10 minút v režime horného a spodného ohrevu, kým slimáky nie sú krásne zlatisté.

    Tieto jablčné slimáky sú skvelé ako teplé, tak aj studené.Podávajte ich ako dezert po obede, desiatu alebo len tak šálku kávy či čaju.Dobrú chuť!

    Zdieľajte tento fantastický recept s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ recepty na jablkový koláč..

    Vyskúšajte tiež:

    Recept na krémeš – stačí Vám lístkové cesto a vanilkový puding.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře