HomeRastlinyUvarte si chutné a lacné jedlo! Potrebujete iba 4 zemiaky!

Uvarte si chutné a lacné jedlo! Potrebujete iba 4 zemiaky!

Toto jedlo sa hodí na každú príležitosť, či už ako hlavné jedlo alebo ako chutné predjedlo.
Vyskúšajte tento jednoduchý a ľahký recept na zemiakové dukáty, ktorý vás vráti do detstva a stane sa rodinným miláčikom.Toto tradičné jedlo spája chute zemiakov, mrkvy a húb, zabalené do lahodného cesta a vyprážané do zlatista.
Ingrediencie
800 g zemiakov (asi 4 kusy).
1 malá mrkva.
Peršin.
2 vajcia.
2 polievkové lyžice jogurtu.
4 polievkové lyžice podprsenky.
Soľ.
Pepper.
Mletý muškátový oriešok.
Rastlinný olej na vyprážanie.
Olivový olej.
Proces prípravy
1) Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky.Podľa chuti ich uvaríme v osolenej vode.
2) Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle a opečieme na panvici s trochou rastlinného oleja na miernom ohni.
3) Petržlenovú vňať nasekáme nožom na tvrdom povrchu.
4) Uvarené zemiaky dáme do veľkej misy, pokvapkáme olivovým olejom a roztlačíme vidličkou.
5) K zemiakom pridáme opraženú mrkvu, petržlen, soľ, korenie a trochu muškátového orieška.Všetko dobre zmeňte.
6) V inej miske zmiešame vajcia, jogurt, múku a trochu soli.Vymiesime hladké cesto.
7) Zo zemiakovej zmesi vytvarujeme guľky veľkosti dukátu, zabalíme ich do cesta a opečieme na dobre rozohriatej panvici na rastlinnom oleji.
8) Vyprážame z oboch strán dozlatista, potom dukáty uložíme na plech vystlaný papierovými utierkami, aby sa odstránil prebytočný tuk.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

Nedávné komentáře