HomeReceptyStačí 1 jablko a pripravíte si tento lahodný rýchly a jednoduchý recept

Stačí 1 jablko a pripravíte si tento lahodný rýchly a jednoduchý recept

Ak hľadáte rýchly a chutný recept na sladké raňajky alebo desiatu, lievance zo strúhaných jabĺk sú tou pravou voľbou! Príprava je jednoduchá a ingrediencie máte pravdepodobne už doma.Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý prináša tradičnú chuť jesene priamo na váš tanier.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Lievance zo strúhaných jabĺk

Čo budeme potrebovať:

  • 1 jablko.
  • 1/2 citrónovej šťavy.
  • 1 vajce.
  • 30 g cukru.
  • 1 lyžica vanilkového cukru.
  • 150 g bieleho jogurtu alebo kefíru.
  • 2 lyžice oleja.
  • 0,5 lyžice prášku do pečiva.
  • 140 g hladkej múky.
  • Ostatné:

  • olivový olej – na vyprážanie.
  • K posypu:

  • práškový cukor.
  • Ako budeme postupovať:

    1.Vezmite jablko, olúpte ho a nastrúhajte na strúhadle.Vložte do misy, zalejte citrónovou šťavou a premiešajte.

    2.Vajcia, cukor a vanilkový cukor dajte do inej misy a premiešajte metličkou.Potom pridajte biely jogurt alebo kefír a znova premiešajte.Ďalej pridajte prášok do pečiva a preosiatu múku, znovu premiešajte a do misy nasypte postrúhané jablká.

    3.Pripravte si panvicu solejom a vytvarujte placky.Pečte ich na strednom ohni zobú strán dozlatista.

    4.Po upečení ich položte na tanier a posypte práškovým cukrom.

    5.Podávajte ich sláskou a skvelou chuťou.

    Dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře