HomeReceptyZapečená brokolica s kvetináčikom v jemnej smotanovej omáčke s parmezánom a mozzarellou

Zapečená brokolica s kvetináčikom v jemnej smotanovej omáčke s parmezánom a mozzarellou

Zapečená brokolica skvetákom, vyprážanou zeleninou vjemnej smotanovej omáčke sparmezánom a syrom mozzarella je dokonalým príkladom zdravého a zároveň mimoriadne chutného jedla.Výsledkom je farebné a lahodné jedlo, ktoré vás očarí svojou rozmanitosťou, zaujímavou chuťou a vôňou.Vychutnajte si bohatú chuť a štruktúru tohto jednoduchého, ale pôsobivého receptu.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Zapečená brokolica skvetákom vjemnej smotanovej omáčke sparmezánom a mozzarellou

Čo budeme potrebovať:

Základ:

  • 300 g brokolice.
  • 300 g karfiol.
  • 3 zemiaky.
  • 1 mrkva.
  • 1 cibuľa.
  • Ostatné:

  • olivový olej + maslo – na vyprážanie.
  • olivový olej – na potretie zapekacej misy.
  • 40 g maslo – na vyprážanie.
  • syr mozzarella – na záverečné posypanie.
  • Omáčka:

  • 2 lyžice múky.
  • 250 ml kuracie vývar.
  • 250 ml smotana na varenie.
  • soľ – podľa chuti.
  • provensálske bylinky – podľa chuti.
  • 1 lyžica parmezán.
  • sušený cesnak – podľa chuti.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Základ: Najprv na sporáku vhrnci pod pokrievkou poduste do mäkka na ružičky nakrájanú brokolicu, karfiol a na kolieska nakrájané zemiaky.

    2.Do panvice sjemne rozohriatym olivovým olejom a maslom vsypte nahrubo nakrájanú cibuľu a mrkvu – premiešajte a smažte na miernom ohni do mäkka.

    3.Pripravenú dusenú zeleninu preložte do zapekacej misky potretej olivovým olejom a pekne ju rozprestrite – jemne premiešajte a pridajte osmaženú cibuľu a mrkvu.

    4. Omáčka: Do inej panvice zohriatym maslom nasypte múku a za stáleho miešania varte na miernom ohni.Ďalej do misy nalejte kurací vývar a prilejte smotanu na varenie – dobre premiešajte a pokračujte vo varení.Dochuťte soľou, provensálskymi bylinkami, parmezánom a sušeným cesnakom – dôkladne premiešajte a ešte chvíľu varte.

    5.Výslednou omáčkou prelejte ingrediencie vzapekacej mise – jemne premiešajte a posypte strúhaným syrom mozzarella.

    6.Pečte v predhriatej rúre 20 minút pri 200 ° C dozlatista a dochrumkava.

    7.Zapečenú brokolicou skvietkom, vyprážanou zeleninou vjemnej smotanovej omáčke sparmezánom a syrom mozzarella podávajte sláskou a skvelou chuťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

    Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

    Nedávné komentáře