HomeRastlinyOkrem vitamínu C priniesol citrón do vášho pohára nápoja aj patogénne baktérie

Okrem vitamínu C priniesol citrón do vášho pohára nápoja aj patogénne baktérie

Šťava z citróna je bežným doplnkom rôznych sýtených nápojov, ktoré sa objednávajú v kaviarňach, no po tomto poznaní sa mu už zrejme vyhnete.
Totiž taký citrón obsahuje nielen vitamín C, ale aj oveľa nebezpečnejšie prídavné látky – v podobe plesní a nebezpečných baktérií, uvádza štúdia rešpektovaného vedeckého časopisu Environmental Health.
Konzumácia takýchto nápojov môže podľa nej zaviesť do tela potenciálne patogénne baktérie.
Kľúčom je správne a dôkladné umytie citrónu, ako aj kefka, ale to sa zriedka robí kdekoľvek – a dokonca aj doma.V rozsiahlej štúdii vedci analyzovali 76 vzoriek citrónov z rôznych reštaurácií a barov tak, že citróny z čaju odstránili hneď po podaní.
V 70 percentách z nich našli stopy mikróbov vrátane huby Candida Albicans, baktérie Escherichia coli, Helicobacter pylori a Listera monocytogenes.
Hoci sú citróny známe svojimi antimikrobiálnymi vlastnosťami, táto štúdia naznačuje, že na nich môže prežiť veľké množstvo baktérií a húb, uzavreli vedci.Dodávajú, že mikróby na citrónoch sú jasným dôkazom zlého hygienického štandardu.
Klinický mikrobiológ Philip Tierno z Langone Medical Center robil podobný výskum s citrónmi a pri jednom z nich našiel na vzorkách citrónov stopy ľudských výkalov.
Tvrdí, že hlavným problémom je, že čašníci si nedostatočne umývajú ruky, nekrájajú citróny na čistých plochách, používajú špinavé nože, ale ani citrón pred krájaním dôkladne neumývajú.
Takto sa na doskách a noži nachádzajú baktérie, ktoré neskôr prídu na každý ďalší citrón, aj keď bol predtým umytý.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře