HomeJedloPlnená paprika: Vyskúšajte tri rôzne odrody

Plnená paprika: Vyskúšajte tri rôzne odrody

Neodolateľné jedlo najmä v teplých dňoch.
Plnená paprika
Hmotnosť: jednoduchá.
Čas prípravy: 80 min.
Ingrediencie pre 4 osoby:
8 paprík.
150 g mletého bravčového mäsa.
200 g mletého hovädzieho mäsa.
150 g ryže.
100 g tvrdého kravského syra.
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate.
2 strúčiky cesnaku.
250 g kôry.
1/2 šálky bieleho vína.
olivový olej.
soľ, korenie.
Príprava:
Papriky zbavíme klobúčikov, umyjeme a očistíme.Oba druhy mäsa zmiešame v miske, pridáme ryžu, strúhaný syr, nasekané strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, soľ a korenie (dávkujme podľa vlastnej chuti).Ak chcete, namiesto mletého bravčového mäsa môžete použiť aj mäso, ktoré ste z klobásy vybrali.Zmes dobre premiešame a naplníme ňou papriky.Naplníme 3/4 každej papriky a priložíme na ňu ‚viečko’Na panvici opražíme na olivovom oleji nasekaný strúčik cesnaku, pridáme šupky, trochu ich roztlačíme a krátko povaríme.Dochutíme soľou, korením a papriky poukladáme do omáčky.Pridajte pol pohára vína a pohár vody.Prikryjeme a varíme na miernom ohni pol hodiny.Občas panvicou potraste.Pred podávaním ich nechajte trochu odpočinúť a môžete ich uvariť aj o deň skôr.Najlepšie sú so zemiakovou kašou.
Papriky plnené kuskusom
Hmotnosť: jednoduchá.
Čas prípravy: 90 min.
Ingrediencie pre 2 osoby:
4 papriky (červená a žltá).
125 g kuskusu.
125 g zeleninového vývaru.
200 g cherry paradajok.
1 šalotka.
100 g vykôstkovaných olív.
10 lístkov bazalky.
100 g syra feta.
soľ.
30 g píniových orieškov.
olivový olej.
Príprava:
Papriky zbavíme klobúčikov, očistíme od blán a semien a umyjeme pod tečúcou vodou.Poukladáme ich na plech vystlaný mastným papierom, mierne posolíme a pokvapkáme olejom.Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180 stupňov 25 minút.Na plnenie využijete vrchnáky.Odstráňte stonku a semená a nakrájajte ich na kocky.Pažítku očistíme a nakrájame na kocky.Cherry paradajky umyjeme a prekrojíme na polovice.Na panvici podusíme šalotku na 3 lyžiciach oleja, keď zmäkne, pridáme nakrájanú papriku.Potom pridajte paradajky a varte na miernom ohni 15 minút.Zeleninový vývar zohrejeme a keď vrie, zalejeme ním kuskus.Ak sa rozhodnete napchať viac papriky, mali by ste vedieť, že množstvo vývaru a kuskusu musí byť rovnaké.Premiešame, prikryjeme a necháme všetku tekutinu vstrebať.Ak nemáme vývar, podlejeme kuskus horúcou vodou, ktorá je mierne osolená a pridáme lyžičku olivového oleja.Kuskus preložíme do väčšej misy, rozpracujeme vidličkou, pridáme zeleninu, na kocky nakrájaný feta syr a olivy.Papriky vyberieme z rúry, naplníme zmesou a vložíme späť na plech, pokvapkáme olejom a ešte dopečieme. 25 minút pri 180 stupňoch.Ihneď podávajte.
Paprika plnená zeleninou
Hmotnosť: jednoduchá.
Čas prípravy: 30 min + 1 hodina a 30 min na varenie.
Ingrediencie pre 4 osoby:
850 g papriky.
400 g zemiakov.
300 g cukety.
300 g cherry paradajok.
220 g syra scamorza (provola).
tymián.
olivový olej.
soľ, korenie.
Príprava:
Zemiaky umyjeme a uvaríme aj so šupkou.V závislosti od ich veľkosti budete potrebovať 30 až 40 minút.Kým sa zemiaky varia, odrežeme z papriky klobúčiky, očistíme a umyjeme.Cukety umyjeme a nastrúhame na &scaron ribej;Syr nastrúhame a paradajky nakrájame na štvrtiny.Uvarené zemiaky roztlačíme v miske, pridáme paradajky, cuketu a takmer všetok syr.Časť si necháte na pečenie.Zmes dochutíme soľou, korením a lístkami tymiánu.Papriky naplníme zmesou, poukladáme do nádoby vystlanej mastným papierom, na zmes dáme trochu strúhaného syra a prikryjeme viečkami.Pečieme 40 minút v rúre predhriatej na 200 stupňov.Namiesto scamorzy môžete použiť iný údený syr.Ak nejete syr, dajte údené tofu.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře