HomeJedloPrečo je to najhoršia potravina na konzumáciu zemiakov: dôvody, prečo sa jej...

Prečo je to najhoršia potravina na konzumáciu zemiakov: dôvody, prečo sa jej vyhnúť

Zemiaky sú bohaté na draslík, horčík, fosfor, vitamín C a vitamíny B.

Zemiaky obsahujú aj vlákninu, ktorá je dôležitá pre trávenie.

Výhody zemiakov však priamo závisia od spôsobu ich prípravy.

Ktorému zemiakovému jedlu by ste sa mali vyhnúť?

Ako uvádza Gazeta.Ru s odvolaním sa na Elenu Grek, gastroenterologičku, lekárku najvyššej kategórie a alergologičku v SM-Clinic v Petrohrade, najškodlivejším spôsobom prípravy zemiakov je vyprážanie.

Po prvé, pri vyprážaní sa obsah kalórií v zemiakoch zdvojnásobí.

Ak 100 g varených zemiakov obsahuje 80 kcal, potom 100 g vyprážaných zemiakov obsahuje takmer 200.

Musíte tiež pamätať na to, že počas procesu vyprážania sa uvoľňujú karcinogény.

Tieto škodlivé látky negatívne ovplyvňujú nervový systém človeka a zvyšujú riziko vzniku rakoviny, upozornil odborník.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře