Z cukety sa dá pripraviť veľa chutných jedál.Napríklad palacinky..
Problém je v tom, že toto jedlo je zriedkavo dokonalé z hľadiska konzistencie..
Vo väčšine prípadov sú tieto zeleninové placky lepkavé a vodnaté.
S podobnými kulinárskymi neúspechmi sa bude domáca pani stretávať aj naďalej, ak sa nedozvie o jednom zaujímavom triku.
Ukazuje sa, že existuje tajná prísada, ktorej použitie zaručuje hutné, chrumkavé a zlatohnedé cuketové placky.
S čím by ste mali zmiešať strúhanú cuketu?
Podľa kulinárskej expertky publikácie siete Belnovosti, kuchárky, pekárky štvrtej kategórie Julie Arkhipovej, sú zemiaky šetriacou ingredienciou.
Najprv si nastrúhame dve cukety a potom do vzniknutej hmoty pridáme nastrúhané surové zemiaky (stačí jedna hľuza).
Škrobová zložka „naviaže“ základ.Z cesta tak vzniknú palacinky s ideálnou konzistenciou.
Samozrejme nezabudnite na ostatné dôležité zložky: surové vajcia (2 kusy) a múku (4 polievkové lyžice).
Okrem toho musí byť pripravený základ osolený a okorenený.
Hotové cuketové palacinky sa budú vyznačovať hustotou, chrumkavosťou, sýtosťou a prítomnosťou krásnej kôrky.