HomeJedloKto by nemal jesť kebab: rada od gastroenterológa

Kto by nemal jesť kebab: rada od gastroenterológa

Šašlik sa považuje za prvé jedlo počas rekreácie alebo letných prázdnin v krajine.Každý vie, že to nie je najzdravšie jedlo.

Bolo by správne povedať, že mäso varené na uhlí nie je bez prospešných vlastností, ale má aj dostatok kontraindikácií..

Ražniči nie je diétne jedlo, pretože ide o vyprážané a mastné jedlo.Pre tých, ktorí chcú dodržiavať zásady zdravej výživy, nemusí byť grilovanie tou najlepšou voľbou,“ povedal pre UfaTime.ru gastroenterológ Ilnaz Gataullina.

O výhodách šišského kebabu možno diskutovať iba pri správnej príprave a miernej konzumácii.

Výhody grilovania

1.Je zdrojom živočíšnych bielkovín a aminokyselín, bez ktorých nie je možná stavba buniek a fungovanie organizmu.

2.Obsahuje vitamíny rozpustné v tukoch A, E, D, skupiny B a železo.

3.Spôsob varenia na drevenom uhlí spôsobí, že mäso stratí veľa tuku a stane sa menej kalorickým ako pri pečení v rúre.

Škody pri grilovaní

1.Hlavným problémom je tuk, ktorý, keď sa dostane na uhlie, vytvára látky, ktoré majú karcinogénne vlastnosti (benzopyrény).Keď sa odparia, skončia v mäse.

2.Ďalším nebezpečným bodom je mäsová kôrka, v ktorej sú koncentrované karcinogény benzopyrén a heterocyklické aromatické amíny.

3.Zdravotné riziko predstavuje aj zle uvarené mäso, ktoré môže spôsobiť, že v ňom zostanú baktérie.

Kto by nemal jesť grilovačku?

Po prvé, každý, kto dlho nejedol mäso, by nemal jesť kebab.

Po druhé, jedlo je kontraindikované pre dnu, vysoký cholesterol, akútne a chronické ochorenia tráviaceho systému a kardiovaskulárne ochorenia.

Preto, ak máte choroby tráviaceho systému alebo problémy s cholesterolom, je lepšie variť kebab z rýb alebo hydiny.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

Nedávné komentáře