HomeReceptyS mandľami a žmolenkou: Recept na skvelý višňový koláč!

S mandľami a žmolenkou: Recept na skvelý višňový koláč!

Dnešný recept na výborný višňový koláč so žmolenkou, sme si požičali v našej facebookovej skupine Prima kuchárka od našej čitateľky Jany Podolákovej Burkartovej, týmto jej ďakujeme.V tejto skupine so snami môžete tiež podeliť o váš obľúbený recept.Stačí pridať peknú fotku aj singredienciami a postupom.My tento recept zaradíme do nášho receptového magazínu.Tiež sa môžete snami a ďalšími čitatelia tejto skupiny podeliť o to, čo máte dnes kobedu alebo aké pohostenie chystáte na narodeninovú oslavu.

Teraz už ale späť k dnešnému receptu.Príprava je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná.Hodí sa tak ako skvelé pohostenie pre prípadnú návštevu.

Oslovili sme vás týmto dezertom? Poďme si teda spoločne prichystať tento višňový koláč so žmolenkou!

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchárka.

Pokiaľ hľadáte nejakú ďalšiu dobrotu, potom rozhodne vyskúšajte tento čučoriedkový koláč!

Výborný recept na višňový koláč s mandľami:

Čo budeme potrebovať

cesto:

  • 250 g nízkotučného tvarohu.
  • 1 ks vajcia.
  • 125 ml oleja.
  • 100 g cukru.
  • štipka soli.
  • 400 g polohrubej múky.
  • 1 prášok do pečiva.
  • na ozdobenie:

  • 750 g višní.
  • 50 g mandľových lupienkov.
  • na žmolenku:

  • 100 g masla.
  • 100 g cukru.
  • 1 van.cukor.
  • 200 g hladkú múky.
  • pol lyžičky prášku do pečiva.
  • 1 žĺtok.
  • Ako postupovať:

    1) Začneme tým, že si tvaroh dáme do sitka vyloženého čistou utierkou.Necháme ho odkvapkať a dôkladne z neho vytlačíme tekutinu.Potom ho vložíme s vajcom, olejom, cukrom a soľou do misy a dôkladne premiešame.

    2) Polohrubou múku zmiešame spráškom do pečiva a postupne prehniteme.Potom stvárneného cesta utvoríme guľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a na 30 minút umiestnime do chladničky.

    3) Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.Višne si umyjeme a zbavím stopiek, vykôstkujeme.Maslo, cukor, van.Cukor, hladkú múku, prášok do pečiva a žĺtok si rýchlo prehnite na žmolenku.

    4) Cesto si položíme na tukom vymastený plech a na ňom ho rozvaľkáme.Navrch nakladieme rovnomerne višne, žmolenku a tiež mandľové lupienky.

    5) Pečieme 35 – 40 minút.Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

    Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

    Nedávné komentáře